Cijene mesa pred prvomajske praznike

Prvomajski praznici poznati su po roštiljanju u prirodi, a s obzirom na cijene mesa, ali i najavljeno loše vrijeme, ove godine vjerovatno neće biti velike gužve na izletištima.

Banjalučani su prošle godine za kilogram ćevapa izdvajali od 15 do 17 maraka, dok se cijena ove, većini omiljene vrste mesnog proizvoda, sada kreće oko 18 maraka u zavisnosti od mesnice.

Po istoj cijeni, na ovogodišnjem prvomajskom roštilju, peći će se i šiš ćevapi, kobasice i pljeskavice, dok će se za kilogram ražnjića morati izdvojiti i 24 marke. Rolovani ražnjići nešto su jeftiniji pa se mogu naći po cijeni od 20 maraka, a najjeftinija je piletina za koju ćete morati izdvojiti od 14 do 16 maraka.

Za batake i krilca platićete od 5 do 15 KM što zavisi od toga da li su marinirana ili ne. Uz roštilj su neizostavne i lepinje koje ove godine koštaju od 0,50 do 1 KM, kao i mladi luk koji se može kupiti za oko tri marke po kilogramu.
Iz “Mesnice kod Laze” za Mondo kažu da narudžbe ne primaju, ali su spremni za 1. maj kada se pred njihovim mesnicama tradicionalno stvore redovi dugi i po nekoliko desetina metara.

Za prvomajske praznike spremni su i u mesnici „Kod Dule“ gdje je cijena roštiljskog mesa u prosjeku 16 KM. U mesnici „Iriškić“ ipak nisu mnogo optimistični.

„Iskreno ove godine očekujemo lošiju prodaju u odnosu na prošlu“, rekli su nam kratko u mesnici „Iriškić“.

S obzirom da su ove godine spojeni prvomajski i vasrkšnji praznici, poslije kojih je i Đurđevdan, građani jedinu „utjehu“ mogu potražiti na akcijama koje spremaju marketi i uz pivo koje nije mnogo mijenjalo cijenu.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI