Čekajući Toplanu, građani troše struju i smrzavaju se

Pravilo je poručuju iz Toplane, da tri dana uzastopno bude niža temperatura od 12 stepeni Celzijusovih i onda mogu da “puste” grijanje 1. oktobra. Zvanično grijanje počinje 15 oktobra.

“Sva ova priča i objašnjenja neka stave na račun” poručuje im bijesna Banjalučanka. Kaže da se dva dana smrzavala u kući dok nije posudila grijalicu na struju. Bijesna je na Toplanu, grad Banjaluku, Eko Toplanu i sve iz Uprave grada Banjaluka koji spomenu riječ grijanje i toplana. Kaže da godišnje za grijanje koje nema, plaća skoro 1000 KM godišnje, ili 85 KM mjesečno za grijanje koje je često slabo ili ga uopšte nema.

Iz Gradske uprave za ATV su poručili da je grijanje isključivo u nadležnosti “Toplane” i da će grejna sezona početi čim se ispune svi uslovi.

Izgradnjom nove “Eko Toplane” koja je počela da se gradi bez  građevinske dozvole i riješenih vlasničkih odnosa, do samo prije nekoliko dana hvalili su se u Upravi grada Banjaluka. Sada kada je sa riječi potrebno preći i na djela muk i tišina. Odgovornost se prebacuje na Toplanu kojoj je ova sezona najvjerovatnije i posljednja, kao i mnogim radnicima koji su radili u njoj,  a koji će ostati bez posla.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI