Bravo Mihajlo! Zlato stiže u Banjaluku

Mihajlo Čeprkalo, banjalučki plivač i olimpijac BiH iz Rija, na Balkanijadi koja se održava u Sofiji, nakon bronze osvojio je i prvu zlatnu medalju. Talentovani član Plivačkog kluba “22. april” iz Banjaluke do zlata je stigao postavljući novi juniorski rekord Bosne i Hercegovine na 100 metara slobodnim stilom.

On je navedenu disciplinu isplivao u vremenu od 50,85 sekundi, a iza sebe je ostavio Bugarina, Antanija Ivanova (51,06), dok je treću poziciju zauzeo takođe Bugarin, Bobar Aleksa (51,64).

Olimpijac BiH iz Rija, dokazao je da se nalazi u izvanrednoj formi, uprkos činjenici da je dugo imao problema sa povredom ramena, i da se vratio na najbolji mogući način.

Čeprkalo je već u Sofiji osvojio bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin isplivavši u vremenu 54.74 sekundi, što je takođe omladinski rekord BiH.

Kosta Vrkeš, takođe plivač “22. aprila” ostvario je prvi dan Balkanijade lični rekord na 50 metara slobodno (24.76) i zauzeo 12. mesto, dok je u drugom dijelu prvenstva Balkana plivao i 50 metara delfin (26.32), zauzeo 13. poziciju, i takođe ostvario svoje najbolje vrijeme u ovoj disciplini.

Čeprkalo danas još treba plivati 100 metara leđeno, dok će Vrkeš plivati 200 metara slobodno i 400 metara slobodno.

Treba pomenuti da je Čeprkalo na zimskom plivačkom takmičenju u Sarajevu koje je održano u martu mjesecu ove godine, srušio čak 10 državnih rekorda. Na Balkanskom prvenstvu u Sofiji, BiH ima 10 prijavljenih takmičara.

Izvor: EuroBlic

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: