Bravo Marija! Bronza za informatiku

Marija Ognjenović osvojila je bronzanu medalju na regionalnoj informatičkoj olimpijadi u Boru.

Odlična učenica sedmog razreda pomaže roditeljima u plasteniku, voli biologiju, vožnju biciklom i igranje odbojke sa drugaricama. Marija je jedan od najboljih mladih informatičara u Srpskoj.

“Bilo je 20 zadataka, imali smo pola sata da uradimo tih 20 zadataka. Zadaci su bili iz teme hardver i istorijat računara, i zadaci su bili zadaci na zaokruživanje. Konkurencija je bila jaka jer je bilo 150 učenika, a većina učenika je bila starija od mene”, rekla je za ATV učenica sedmog razreda OŠ “Desanka Maksimović” Marija Ognjenović.

Marija pohađa sedmi razred u školi “Desanka Maksimović” u Dragočaju. Učenici te škole prošle godine su osvojili prvo mjesto na republičkom takmičenju iz bezbjednosti na internetu.

“To je naša prednost, i naš uspjeh je veći. Marija je jedna talentovana učenica, vaspitano dijete, koje radi i pomaže roditeljima kod kuće, koji se bave poljoprivredom”, rekao je direktor OŠ “Desanka Maksimović” Srđan Bogdanović.

Iako je očigledno da joj informatika odlično ide, ova djevojčica još nije sigurna da li će se njome baviti i u budućnosti. Kaže da se za ovu nauku ozbiljnije zainteresovala tek prije godinu dana.

Izvor: ATV

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: