Borac će “prezimiti u Evropi” ali treba prvo “prezimiti i u Banjaluci”

Rukometni klub Borac, nakon ostavke Milana Radovića još nema novog predsjednika. Za pomenutu funkciju postoji jako loš interes, koga smo god pitali nije zainteresovan,te ovim putem molim svakoga ko ima volje, želje i interesa, vrata su mu otvorena.
Nažalost, više nema ni sofke ni komiteta koji su predlagali, imenovali i određivali direktore sportskih klubova.

Smogli smo snage da bez predsjednika napravimo promjene u timu, lakše je promjeniti trenera nego 20 igrača, te smatram da je ova šok terapija pomogla jer će RK Borac nakon 14 godina prezimiti u Evropi.

U srijedu očekujemo izvlačenje parova i molimo Boga da ne izvučemo Izrael, Finsku, Švedsku ili Norvešku jer ne znamo kako ćemo otići tamo.

U srijedu je, takođe, kup utakmica koju igramo protiv ekipe iz Živinica, sa kojom ćemo u sedam dana igrati tri puta. Ovim putem pozivam sve navijače da nas podrže kao i na utakmici sa Vogošćom, za koju smo podijelili 6000 ulaznica da bi se odazvalo samo 1500 gledalaca.
Zahvaljujem se Policijskoj akademiji i školama sporta koji su se odazvali, ali se pitam, šta je to sa Banjalučanima kad mogu da pogledaju utakmicu besplatno, a ne odazivaju se. Izgleda da više nema Banjalučana i da RK Borac nema navijača.

Moramo tražiti druge načine da privučemo publiku, a to je dobrim igrama i pobjedama jer rukomet bez publike nema smisla. Čestitam igračima, stručnom štabu, treneru Mikiću, direktoru Brankoviću, koji su uložili maksimalno truda, vremena, kao i upravi koja je iz svog džepa, kao i svaki put, platila sudije, delegate i snosila druge troškove koji idu uz takvu utakmicu, a oni se kreću oko 10 000 KM.

Zato dragi prijatelji i navijači, pomozimo RK Borac u kome nikad nije bilo više djece iz naše škole rukometa kao sada.

Marinko Umičević
Potpredsjednik RK Borac

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: