Borac i BSK zajedno u nove pobjede

Dva kluba su prošle godine potpisala Sporazum o saradnji, a sada kreću u realizaciju zajedničkih projekata.
Borac i BSK potpisali su u septembru prošle godine Sporazum o saradnji, a u drugoj godini partnerstva radiće se na polju zajedničke infrastukture.

Predsjednik Borca Milan Tegeltija najavio je u utorak gradnju novih i sanaciju postojećih terena za potrebe trenažnog procesa, a s tim u vezi, klub iz Platonove ulice se dan kasnije oglasio saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti.

U novu sezonu Fudbalski klub Borac i Fudbalski klub BSK ulaze rame uz rame sa zajedničkim ciljem – da postanu jači nego ikad.

“Nakon što je 19. septembra 2022. godine stavljen paraf na ugovor o zajedničkoj saradnji kucnuo je čas da slova na papiru prerarastu u djela.

U narednom periodu, a shodno ranije postignutom dogovoru, dva kluba zajedničkim snagama krenuće u realizaciju mnogobrojnih projekata, od kojih su ključni oni na razvoju infrastrukture na i oko stadiona FK BSK.
FK Borac učiniće sve što je potrebno da se fudbalska romantika vrati na Čaire i da naš BSK ponovo izraste u jedan od prepoznatljivih simbola banjalučkog fudbala.

Prvi korak ka tome je stvaranje svih preduslova za nesmetan rad kako bi u redovima BSK-a stasavale nove generacije igrača i trenera, pa tako već narednog mjeseca započinju radovi na izgradnji novih terena sa prirodnom i vještačkom travom.
FK BSK dobiće ukupno četiri terena, glavni sa prirodnom travom, te tri sa vještačkom podlogom, a na ovim terenima treniraće i selekcije FK Borac.

Na ovaj način, zajedničkim snagama, doprinijećemo daljem razvoju fudbalske infrastrukture u Banjaluci, neophodne za iskorak ka svim budućim uspjesima.
Želja svih nas je da Borac i BSK, rame uz rame, jedno drugom budu od koristi i pri ruci, i da postanu primjer uspješne saradnje na svim nivoima.

Želja svih nas je da FK BSK postane idealna sredina za dalji napredak mladih igrača, sredina u kojoj će mladi igrači dobiti priliku da dokažu sav svoj talenat i da na najbolji mogući način premoste najteži put u razvoju igrača – prelazak iz omladinskih u seniorske vode.

FK Borac daće punu podršku, i igrački, i trenerski, u ostvarivanju tog cilja, a uvjereni smo da će se o fudbalu koji se igra na Čairama tek pričati.

FK BSK u narednoj sezoni vraća se u prvoligaški karavan Republike Srpske.

Igrački kadar biće sastavljen od mladih fudbalera iz banjalučke regije, a za novog šefa stručnog štaba imenovan je Bojan Puzigaća koji će 3. jula odraditi prvi trening sa ekipom.

Uvodni dio priprema biće obavljen u Banjaluci, a potom slijedi odlazak na Vlašić.

Uz jak Borac, jak i BSK!”, navedeno je u saopštenju crveno-plavih.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI