BK Slavija gradu Banjaluci, odustanite od tužbi mi ćemo vratiti ostatak duga

Tražimo od grada Banjaluke da povuče devet tužbi zbog dugovanja protiv nas, a ostatak klupskih dugova, koji iznose oko 150.000 KM, Upravni odbor i ja ćemo vratiti, rekao je Blažo Buljić, predsjednik Bokserskog kluba Slavija, koji već duži period ima ogromne probleme s funkcionisanjem.

Banjalučkom velikanu su već duže vrijeme isključeni električna energija i telefon, a ukupni dugovi kluba s kamatama iznose oko 400.000 KM. Iz Slavije ističu da bez pomoći ne mogu da opstanu zbog čega, ističu, i očekuju pomoć gradskih struktura.

“Obišli smo predsjednika Skupštine grada Zorana Talića, načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragana Banjca, Čedomira Rakovića,šef Odsjeka za evidenciju i upravljanje nepokretnom imovinom grada, i Radenka Laketića iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koji su nam dali podršku, ali sve zavisi od gradonačelnika Igora Radojičića. Želimo sastanak s njim kako bismo mu objasnili naše probleme i pokušali da oporavimo klub. Imamo ponude i da prebacimo klub u Mostar i Tuzlu, ali ja sam protiv toga. Pokušaćemo sve da uradimo ovdje, a da li će grad da nam izađe u susret, vidjećemo”, poručio je Buljić.

Iz Slavije su istakli da trenutno imaju četiri boksera seniora i još 20 omladinaca, a u posljednjih nekoliko mjeseci nabavljeno je nešto opreme za trening. Plan rukovodstva je da u narednom periodu vrate neke iskusne boksere koji su nastupali za klub prije nekoliko godina, kao i da se radi na stvaranju jakog omladinskog pogona kluba. Od uspjeha u ovoj godini izdvojili su srebrnu medalju Branislava Danilovića na prvenstvu BiH i bronzu Svetislava Perića na evropskom turniru u Brčkom. Osam takmičara Slavije je prethodnog vikenda trebalo da nastupi u Ligi Republike Srpske, koja je zbog vremenskih uslova odgođena za početak aprila. U klubu imaju ciljeve za naredni period.

“Naš prvi zadatak je da obezbijedimo dalje postojanje kluba i da pokušamo dovesti talentovane boksere. Nakon toga treba da se vratimo u vrh boksa Republike Srpske, a zatim i BiH. Idući korak bio bi povratak u Regionalnu boksersku ligu”, kazao je Buljić.

Iz Slavije su još istakli da im je za godišnje učešće u Regionalnoj ligi, čiji su jedan od osnivača, potrebno 50.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI