Biciklistička avantura preko Manjače do Banjaluke

Aktivisti Planinarskog društva “Kozara” do kraja godine planiraju uspostaviti brdsku biciklističku stazu od rječice Švrakave do Trešnjika koja će se preko Ponira i Starčevice spuštati u Banjaluku.

Tamara Pantoš iz PD “Kozara” za Mondo je potvrdila da se trenutno radi na trasiranju i čišćenju staze od Švrakave do Trešnjika u dužini od 20 kilometara čime će se postojeća Banjalučka transverzala spojiti sa Zelenom stazom Via Dinarica.

“Dalje će se raditi na stazi od Trešnjika do Zmajevca i Ponira koja će se preko Ponira i Starčevice spuštati u grad”, rekla nam je Pantoševa i dodala da je postojeća ruta trasirana i rutirana, te da je potrebno samo njeno markiranje.

Planinarsko društvo “Kozara” poznato je po izgradnji i uređivanju biciklističkih staza. Do sada imaju 64 kilometra trasirane i markirane rute od slapa na Švrakavi do hrama Sv. Nikolaja na Manjači. Staza je pogodna i za planinarenje i spada i manje zahtjevne.

Naša sagovornica se osvrnula i na izgradnju bike parka “Klanac” u Krupi na Vrbasu koji je prvi ovog tipa za downhill spust u banjalučkoj regiji. Bike park se nalazi dva kilometra od manastira Sv. Ilije nadomak izvora rijeke Krupe.

“Do sada je izgrađeno sedam kilometara staze za brdski biciklizam na kojoj ima 20 tehničkih elemanata kao što su skokovi, dropovi, bentovi, kao i mjesto za dnevni odmor vozača i kamp mjesta. Park je zvanično otvoren krajem prošle godine kada je održano prvo takmičenje u downhill spustu na kome su učestvovali vozači iz BiH i regiona”, rekla je Pantoševa.

Izvor: Mondo.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: