Besplatna škola za trudnice u Domu zdravlja

Školu za trudnice i roditeljstvo, koju organizuje „Dom zdravlja“ u Banjaluci u toku prošle godine pohađalo je ukupno 120 trudnica.
Zdravstvene ustanove navode da plan škole za trudnice obuhvata časove koji se odvijaju u ciklusima od pet subota, te traju jedan sat i 30 minuta.

Ideja škole za trudnice i roditeljstvo je promocija zdrave trudnoće i odgovornog roditeljstva, te dodali da je osnovni cilj ove škole jeste da trudnice lakše prolaze kroz trudnoću, postporođajni period, dojenje, brigu o novorođenčetu zajedno sa svojim partnerom.

Kako navode, cilj ove škole jeste da veću broj trudnica sa područja našeg grada, imaju sve potrebne informacije o trudnoći, postporođajnom periodu i njezi djeteta.

-Kroz različite module i radionice, trudnice imaju priliku da nauče o fizičkim promjenama u trudnoći, pravilnoj ishrani, vježbama za trudnice, psihološkim aspektima trudnoće i roditeljstva, kao i praktičnim vještinama kao što su dojenje, njega novorođenčeta i prva pomoć. Školu za trudnice i roditeljstvo čine tri cjeline, a to su škola za trudnice, psihofizička priprema za porođaj i zdravo roditeljstvo. Obuku naših trudnica vrši multidisciplinarni tim koji čine doktori i medicinske sestre/tehničari iz oblasti ginekologije, pedijatrije, stomatologije, fizijatrije i našeg Centra za zaštitu mentalnog zdravlja – navode iz „Doma zdravlja“.
Podsjećamo, škola za trudnice zvanično je započela sa radom 13. maja 2023. godine, a škola je nastavljena sa radom 1. januara ove godine po istom planu, programu i rasporedu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI