Beograđanin pobjednik Druge banjalučke Šurijade

Miloš Stojković iz Beograda pobjednik je Druge banjalučke Šurijade – takmičenja u jedenju ljutih paprika, koje su organizovali BurgerMania blog i BL Beast YouTube kanal, a koje je održano u nedjelju u KSET Pubu u Banjaluci.

Drugo mjesto osvojio je Slaven Bukva iz Banjaluke, a za treću poziciju nakon mnogo suza i znoja izborio se još jedan Banjalučanin Đorđe Ćušić, koji je ovim nastupom popravio rezultat od prošle godine i plasirao se među prva tri.

“U takmičenju je učestvovalo devet hrabrih Šuriora, koji su se upustili u epsku bitku sa najljućim papričicama na planeti. Nekoliko prvobitno najavljenih takmičara otkazalo je učešće iz opravdanih razloga, ali zamjena je brzo pronađena, i epski obračun u prelepom ambijentu bašte KSET Paba mogao je da počne”, kazao je za “Nezavisne” Nebojša Lakić, jedan od organizatora ovog takmičenja.

Ističe da je i ove godine učestvovala Jelena Popović, koja se za trijumf na Šurijadi borila i prethodne godine. Kako kaže, ona je ove godine ostvarila bolji rezultat, tačnije četvrto mesto, a najavila je i učešće i naredne godine, te je da neće odustati dok ne pobijedi.

“Pred takmičarima se našlo devet ljutih paprika, od najblaže do najljuće, a koje je valjalo pojesti bez konzumiranja hrane ili pića, sa nekoliko minuta pauze između svake. I ove godine, baš kao i prethodne, paprike za takmičenje obezbedio je banjalučki craft proizvođač Chili Pop's, a kretale su se u rasponu od 10.000 skovila (Hot Portugal), do kraljice ljutine, Caroline Reaper (oko 2,2 miliona skovila)”, kazao je Lakić.

Lakić ističe da su veoma zadovoljni kako je sve proteklo.

Dodaje da je pored takmičenja u jedenju ljutih paprika, ove godine organizovano i takmičenje u brzom ispijanju piva. Prema njegovim riječima, učestvovalo je 10 takmičara, a najbrži pivopija bio je Marko Ružić.

“Što se craft segmenta tiče, ugostili smo domaće i regionalne proizvođače ljutih sosova i srodnih proizvoda – Chili Pop's iz Banjaluke, Đed Niko iz Podgradaca, Ljutko iz Tuzle i Smokin’ Hot iz Beograda”, kazao je Lakić.

Dodaje da je nagradni fond za takmičare u jedenju ljutih paprika bio veoma bogat, te da su tu bili setovi ljutih proizvoda craftera, razna alkoholna pića, Šurijada majice.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: