Bema nagradila najbolje fotografije, Aleksandru Čaviću prva nagrada

Aleksandar Čavić, Tihomir Stanić i Dragan Prole pobjednici su “Beminog” konkursa za najbolju fotografiju na temu “Banjaluka zimi”.

U konkurenciji od preko stotinu fotografija majstora ove umjetnosti iz cijele RS ali i fotografa amatera, po izboru žirija, autor najbolje fotografije je Aleksandar Čavić. Ovaj mladi ali već priznati fotograf zaustavio je vrijeme i sniježne pahulje u “Parkiću”

Drugo mjesto i nagrada od 300 KM  pripalo je Tihomiru Staniću za fotografiju “Veliko brdo, otac i sin”. Stanić kao dugogodišnji televizijski snimatelj  i banjalučki akademac ovjekovječio je zimske radosti iz ugla oca i sina.

Treće mjesto i nagradu od 200 KM osvojio je Dragan Prole za fotografiju “Zimski fenomen”. Prole je možda najpriznatiji fotograf u BiH, osvajač brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Sa kolegama iz  Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka, na Međunarodni salon fotografije,  dovodi najbolje svjetske fotografe u grad na Vrbasu.

Ovo je u posljednje dvije godine već peti konkurs za izbor najbolje fotografije  koji organizuje TO Bema na inicijativu tehničkog direktora Marinka Umičevića. Kako je ranije izjavljivao, želja mu je da na ovaj način afirmiše fotografsku umjetnost, ali i ovjekovječi najljepše trenutke i prirodne ljepote grada na Vrbasu.

 

Vrijedne nagrade Šolaji i Gavriću za fotografije od “1000 riječi”

 

Osvojili po 300 KM za najbolje fotografije, novi konkurs “Ljeto na Vrbasu i Suturliji”

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: