Vrijedne nagrade Šolaji i Gavriću za fotografije od “1000 riječi”

Nagrade u vrijednosti od po 500 KM i par cipela, Darku Gavriću i Milošu Šolaji uručio je  Marinko Umičević tehnički direktor TO Bema.

Fotografija Darka Gavrića, “Skakači sa Suturlije”, proglašena je najboljom na konkursu koji je organizovala Tvornica obuće Bema na temu “‘Ljeto na Vrbasu i Suturliji kroz fotografiju”. Gavrić je prema mišljenju žirija kojim je predsjedavao Vladimir Simić, uz Jovanu Miljević i Igora Požgaja svojom fotografijom uhvatio trenutak “odrastanja” na obalama banjalučkih rijeka.

Specijalna nagrada žirija dodijeljena je za fotografiju “Odisej Vrbaski” univerzitetskog profesora Miloša Šolaje. Naime na fotografiji je simbol Banjaluke i Vrbasa čamac Dajak kojim upravlja profesor Vojislav Alvir autor knjige „Dajak čamac – simbol Vrbasa i Banjaluke“.

Marinko Umičević je do sada mnogo puta pokazao i dokazao koliko voli ovaj grad i njegov sport. Promovisanje umjetnosti i fotografije kroz niz konkursa koje organizuje Bema, pruža se jedinstvena prilika umjetnicima, fotografima, ljudima koji vole Banjaluku da to i ovjekovječe sa slikom od “hiljadu riječi”, rekao je preuzimajući nagradu profesor Miloš Šolaja.

Suturlija se polako zaboravlja, a na njoj su mnogi Banjalučani kaže Marinko Umičević, naučili da plivaju, skaču “lastu”.

Skakanje u Suturliju je dio i mog odrastanja i odlaskom na kupalište sam se vratio u tinejdžerske dane kaže Gavrić.

Fotografija “Skakača na Suturliji” iako uslikana prije nekoliko dana, je bezvremenska, mogla je nastati i prije 30 godina. Uhvaćeni trenutak kada se tinejdžeri jedan drugom “dokazuju” pomjeranjem visinske granice skoka, je vječan i nesumnjivo budi sjetu kod mnogih generacija u Banjaluci, rekao je jedan od članova žirija Igor Požgaj.

Vojislav Alvir odnosno “Vrbaski Odisej” zahvalio se Umičeviću na kako je rekao promociji bisera Banjaluke, Suturlije i Vrbasa. Poklonio mu je svoju knjigu, a iz Beme je izašao sa novim cipelama i 20 knjiga manje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: