Bazeni na gubicima, loše vrijeme krivac

Ovogodišnje kišno ljeto, bez vrućina, značajno je smanjilo broj kupača na gradskim bazenima širom RS, zbog čega će biti u velikim gubicima, kažu oni koji njima upravljaju.

Naime, sezona kupanja na bazenima trebalo bi da je u punom jeku, ali je ove godine po svemu sudeći doživjela veliki krah.

Vedran Mitrović, direktor vodenog paraka “Aquana” Banjaluka, ističe da je ovogodišnja sezona na bazenima katastofalna te da je posjetilaca bilo samo prvih desetak dana juna, odnosno po otvaranju sezone.

“Ovo će sigurno biti najgora sezona od postanka ‘Aquane’, čak će biti gora od 2014. godine, kada su Banjaluku zadesile velike poplave”, kazao je Mitrović.

On je potvrdio da je posjećenost ispod svih očekivanja.

Nadamo se da ćemo imati bar period od 20 lijepih radnih dana, da koliko-toliko ublažimo velike gubitke koje ćemo ove godine imati”, kazao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, prošle godine na “Aquani” je dnevno bilo i više od hiljadu ljudi.

“Sada smo imali periode kada po deset dana nismo radili, a i kada radimo dođe po nekoliko kupača”, rekao je Mitrović, dodajući da je najveći krivac za to loše vrijeme.

Iz bazena “Fortuna” Banjaluka ističu da nisu zadovoljni ljetnom sezonom te da je vrijeme ove godine loše.

Nadaju se da će u avgustu biti barem nešto toplih dana i dodaju da su prošle godine imali jako uspješnu sezonu te da ove godine to sigurno neće biti slučaj.

Da su ovogodišnjom ljetnom sezonom razočarani, saglasni su i na bazenima u Laktašima.

“Investirali smo mnogo sredstava u pripremu za ovu ljetnu sezonu, ali nas vrijeme nije poslužilo”, kazala je Mirjana Čomić, direktorica “Termi Laktaši”, i dodala da je ovogodišnja ljetna sezona na otvorenom bazenu loša.

I na bazenima “Džungla” u Doboju tvrde da je sezona propala, a kako kaže Saša Đurić, direktor Sportsko-rekreacionog centra “Džungla”, iako već mjesec i po rade nisu imali tri konkretna dana da je bilo puno posjetilaca.

“Bićemo sigurno ove godine u velikom minusu, jer nemamo posjetilaca”, kazao je Đurić za  i dodao da im je ostao avgust “za čupanje”.

Sanja. K iz Banjaluke, koja je prethodnih godina ljeta provodila na bazenima, kaže da je ove godine išla samo jednom.

“Zbog stalnih padavina ne idem na bazene, jer dešava se da ujutru bude lijepo vrijeme, ali da već oko podne počne kiša, tako da se nisam ni usuđivala krenuti na kupanje. Prošle godine sam često išla na bazene i poslije posla, a sad me okupa pljusak”, kaže Sanja.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: