“Banjaluka folk fest 2018” otvaranje u nedjelju

Festival folklora “Banjaluka folk fest 2018” biće otvoren u nedjelju s početkom u 11 časova u koncertnoj sali Muzičke škole “Vlado Milošević”, a organizator festivala Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava” do 10. juna najavljuje bogat program, u kojem izdvaja i radionice sa Biljom Krstić.

Pomenuti festival održava se već četvrtu godinu zaredom i okuplja društva iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije i BiH, dok Milenko Dulić, predsjednik Društva “Sveti Sava”, navodi da će programom festivala biti obuhvaćeni folklorni nastupi, radionice izvornog pjevanja i promocija narodnih nošnji.

“Ove godine posebnu pažnju privlači radionica izvornog pjevanja o temi ‘Od izvora do stilizacije’, koja počinje u nedjelju, 3. juna, u 11 časova. Predavač na seminaru biće istaknuta umjetnica Biljana Krstić, koja je u svom dosadašnjem radu pokazala da je jedan od najvećih poznavalaca i čuvara izvornog pjevanja”, kaže Dulić, dodajući da će festival folklora ponuditi jedan novi sadržaj, koji će svakako doprinijeti razvoju tradicionalnog pjevanja zastupljenog u svim folklornim ansamblima.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: