“Poljubac referent” raspoređen na novo radno mjesto, studenti nezadovoljni

Velimir Balaban, poznat u javnosti po aferi “poljubac referent”, raspoređen je na radno mjesto referenta za obračun ličnih primanja u Službi za finansije Univerziteta u Banjaluci, potvrđeno je u Rektoratu Univerziteta, a nezadovoljni studenti su ovih dana poslali pismo izražavajući da ne mogu biti mirni “sve dok je Balaban zaposlen na Univerzitetu”.

“U međuvremenu je radniku Velimiru Balabanu ponuđen aneks ugovora kojim je raspoređen na drugo radno mjesto na Univerzitetu, a koje je izvan Tehnološkog fakulteta, a riječ je o radnom mjestu u Službi za finansije, gdje on uredno izvršava svoje radne obaveze”, ističu u Univerzitetu.

Podsjećanja radi, Balabana su studentkinje, dok je bio na radnom mjestu referenta za studentska pitanja u Studentskoj službi Tehnološkog fakulteta, optužile za seksualno uznemiravanje, nakon čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Disciplinska komisija je u konačnici donijela odluku da je riječ o težoj povredi radnih obaveza i da radnik bude kažnjen sa 20 odsto od plate u trajanju od tri mjeseca.

Balaban je od samog početka ove afere bio na bolovanju, nakon čijeg isteka je uzeo godišnji odmor. Ranije je izjavio da neće komentarisati ovaj slučaj.

 

Studenti Tehnološkog, Mašinskog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta, su izrazili  nezadovoljstvo odlukom Disciplinske komisije Univerziteta u Banjaluci.

“Mi nećemo biti mirni dok je taj čovjek na Univerzitetu. Gdje god je radio, dobio je otkaz zbog nedoličnog ponašanja”, tvrdi studenati.

To je, naglašavaju, bruka za Univerzitet, “da se tom čovjeku ne može stati ukraj”.

Naveli su da je ranije Savez studenata Tehnološkog fakulteta uputio dopis u kojem, kako kažu, izražavaju razočarenje vezano za odluku Disciplinske komisije.

Naglasili su da u disciplinskom predmetu koji je vođen u ovom slučaju nisu odlučivali organi Univerziteta u Banjaluci, već Disciplinska komisija, koja je, kako su rekli, donijela odluku većinom glasova.

Goran Popović, predsjednik Studentske organizacije Tehnološkog fakulteta, kazao je da je u Studentskoj službi ovog fakulteta sada zaposlen novi radnik.

“Poslao sam dopis u Rektorat prije oko mjesec dana i u tom dopisu smo naglasili da nismo zadovoljni odlukom Disciplinske komisije i da ćemo nastaviti borbu dok ne dođemo do pravde”, istakao je Popović.

Naglasio je da takvom čovjeku nije mjesto na Univerzitetu, ali da mu je kao predsjedniku Studentske organizacije Tehnološkog fakulteta primarni cilj bio da zaštiti studente svog fakulteta.

Borislav Malinović, v.d. dekana Tehnološkog fakulteta, kazao je da je na zahtijev ovog fakulteta, zbog afere koja se odigrala, Balaban preraspoređen na drugo radno mjesto.

“Balaban više nije na Tehnološkom fakultetu, on je trenutno u Rektoratu, ne znam tačno koja služba”, rekao je Malinović.

Na naše pitanje kakav je njegov stav u vezi s epilogom ovog događaja, Malinović je kazao da nema komentar, da je Disciplinska komisija odradila svoj posao, te da je to, što se Tehnološkog fakulteta  tiče, završeno.

Podsjećamo, Malinović je na funkciju došao nakon što je Ljiljana Vukić dala ostavku na mjesto dekana Tehnološkog fakulteta.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: