Banjaluka domaćin prvenstva BiH u boksu

Banjaluka će biti domaćin pojedinačnog prvenstva BiH u boksu za seniore a koje će se održati od 8. do 10. marta u dvorani Obilićevo.
Ove godine je bokserski klub Slavija preuzela su organizaciju ove manifestacije.

Predsjednik kluba Dalibor Petković ponosan je što je Slavija domaćin prvenstva BiH.

– Tehnički organizator ove manifestacija je bokserski klub Slavija i ujedno će uzeti učešće sa svojih 6 boksera. Očekuje oko 20 klubova na prevenstvu jer znamo da je značajno prvenstvo zato što će pobjedinici obezbijediti vizu za reprezentaciju BiH i siguran put za prvenstvo Evrope koje će se održati u Beogradu 15-29 aprila. Ako sve bude po planu naši bokseri će se priključiti reprezentaciji Srbije na pripremama na Zlatiboru od 20 marta do 15 aprila. Pozivam sve ljubitelje ove plemenite vještine da nas podrže da bi o stvarili što bolji rezulatat – rekao je Dalibor Petković.
Trener bokserskog kluba Slavije Igor Slavičić ima najviša moguća očekivanja pred prvenstvo.

– Momci su spremni marljivo radili trenirali,izlazimo na prvenstvo BIH u 10 težinskih kategorija,nadamo se 5 prvih mjesta minimalno. Momci koji će nastupati redom po težinskim kategorijama su: do 57 kg: Mihajlo Đukić, do 60kg – Luka veljović, do 67kg – Bojan Zečević i Rajko Tomović, do 71kg – Leo Cvitanović, do 75kg – Nemanja Čekić, do 86kg – Stefan Čajić , i preko 92kg – Miloš Veletić. Na prvenstvu mladih boksera BiH u Bihaću sa 5 zlatnih medalja i 3 srebra najtrofejniji klub je bila banjalučka Slavija – rekao je trener slavnog banjalučkog kluba.

Član bokserskog kluba Slavija Leo Cvitanović iznio je impresije pred veliko takmičenje.

– Očekivanja su visoka, ganjam treću titulu u karijeri. Borim se da izborim odlazak na Evropsko prvenstvo. Radimo punom parom i još malo idemo na pripreme na Zlatibor. Tamo ćemo nastojati da se pokažemo u najboljem svjetlu kao pojedinci i kao klub – zaključio je Leo Cvitanović.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI