Banjaluka bijesna na ponašanje rukometne reprezentacije

Juče smo bili svjedoci uspjeha rukometne reprezentacije BiH  koja je ostvarila pobjedu u Češkoj, te se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo.

Čestitam igračima, stručnom štabu, kao i članovima Upravnog odbora koji se potrudio da bismo uopšte mogli igrati kvalifikacije za EP. Posebna zahvalnost ide gospodinu Šahmanu i Rađi, koji su bili zaduženi za reprezentaciju i koji su ginuli čak i više nego rukometaši na terenu.

Taj veliki uspjeh želi gospodin Šuman, trener rukometne reprezentacije, koji uzgred nema ni ugovor sa reprezentacijom, a koji pravi svoju privatnu promociju, organizuje doček u svojoj režiji, gdje mu navodno ne treba niko iz Upravnog odbora. Smatram da je to neprihvatljivo, jer on ugovara prijem u Vladi kantona Sarajevo, a kanton Sarajevo od početka kvalifikacija ni jedan pfening nije dao za reprezentaciju, osim obećanja. To je zloupotreba reprezentacije i tražiću njegovu odgovornost za takvo ponašanje.

Upravni odbor je nasljedio rasulo, nije bilo poreskog broja, bez pečata, sa dugom od nekoliko miliona KM, prvi put je Rukometni Savez registrovan 2017. godine, a upisan je 2019. godine u Ministarstvo civilnih poslova. Sada smo uspješno završili Ligu BiH, Kup BiH, omladinske lige BiH, plasirali se na Evropsko prvenstvo, vezanih ruku ali sa velikim trudom i zalaganjem.

Stoga, ja kao predsjednik RS BiH osuđujem ponašanje gospodina Šumana koji ne dozvoljava da imamo ni ekonoma, ni sportskog direktora, kao ni tim koji bi se brinuo o reprezentaciji, nego nam samo pravi probleme, ponaša se kao da je menadžer i kao da je to njegova privatna prćija, što je apsolutno neprihvatljivo i za svaku osudu. Kao predsjednik RS BIH ću tražiti njegovu odgovornost.

Čestitam igračima na uspjehu koji su ostvarili, ali nas tek prave borbe očekuju na sportskom planu i na planu reorganizacije RS BiH.

 

 

Predsjednik RS BiH

Marinko Umičević

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI