Banjalučki “mušičari” neprikosnoveni u BiH

SRD Banja Luka,može da se pohvali sa svojim takmičarima u sportsko ribolovnom takmičenju u disciplini “fly fishing”, mušičarenju. I ove, kao i prethodnih godina banjalučani dominiraju na svim takmičenjima na kojima učestvuju. Ekipa SRD Banjaluka koju čine Tomislav Praštalo, Saša Jeremić Siniša Bovan i Vladimir Kukrika okitili su se brojnim medaljama a posebno je značajno osvojeno treće mjesto na Jadransko-podunavskom kupu održanom u Crnoj Gori gdje su se takmičili u konkurenciji 19 timova sa područja bivše Jugoslavije.

U Ligi BiH Siniša Bovan osvojio je prvo mjesto, Tomislav Praštalo drugo, a Vladimir Kukrika četvro mjesto.

Na Kupu BiH u ekipnom takmičenju za SRD Banjaluka prvo mjesto su izborili Saša Jeremić, Siniša Bovan i Vladimir Kukrika.

Treće mjesto pripalo je drugom timu Banjalučana, Tomislavu Praštalu, Marku Bodiroži i Mirku Vujmiloviću.

Na Kupu Republike Srpske timovi SRD Banjaluka osvojili su prvo i drugo mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji na pobjedničko postolje su se popeli Siniša Bovan, Tomislav Praštalo i Marko Bodiroža.

Da u SRD Banjaluka vode računa i o mladim snagama svjedoče uspjesi na juniorskim takmičenjima do 18 godina. Od osam polaznika škole ribolova koja je organizovana prošle godine,čak su dva mlada ribara Andrej Grbić i Aleksandar Pavlović, uspješnim nastupima na takmičenjima izborila mjesto u reprezentaciji BiH.

Rezultati koje ostvaruju banjalučki ribari vrijedni su svake hvale, a oni skromno poručuju da kada bi bilo više sponzora i sluha za ovu plemenitu vještinu, da bi glas o Banjaluci pronosili cijelom Evropom i svijetom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: