“Banjalučki ćevap” uplašio banjalučke roštiljdžije i mesare?

U susret “Ćevapfestu” Uprava grada Banjaluka podnijeće zahtjev Institutu za intelektualno vlasništvo BiH za očuvanje ovog prepoznatljivog banjalučkog gurmanskog brenda.

Grad Banja Luka u subotu, 13. januara, organizuje prvi festival banjalučkog ćevapa na „Krašovom“ parkingu u centru grada. Ćevap fest“, kao manifestacija je posvećena promociji domaćeg, lokalnog, prepoznatljivog proizvoda, brenda , adonosi i cjelodnevni bogat kulturno-umjetnički program, program za djecu, nastupe lingvista i stend-ap komičara, a atmosferu će da dodatno zagrijavaju tamburaši.

Na parkingu kod „Kraša“, gdje će biti postavljeni posebni šatori, učestvovaće za sada prijavljenih šest roštiljnica, koje će ćevape prodavati po cijenama od 2 KM za malu i 4 KM za veliku porciju.

Zanimljivo je da se mnoge banjalučke roštiljdžije ali i mesari, uprkos simboličnoj kotizaciji nisu prijavili za ovaj originalni događaj koji bi trebalo da preraste u tradiciju. Mesari i roštiljžije koje učestvuju na “Ćevap festu” kroz smijeh kažu da se svi ostali boje njihovih ćevapa, drugi dobacuju da je danas teško naći slobodnog roštilj majstora.

Ćevap fest” počinje u 11 časova,a biće završen do 23.30 časova, neposredno pred početak molebana u Hramu Hrista Spasitelja.

Gurmanski duel banjalučkih ćevapa, konjski i standardni ćevap

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI