Banjalučanka u dresu Srbije želi uspjeh na EP

epa05465166 Serbia's Sasa Cado (C) shoots between Canada's Kim Gaucher (L) and Nayo Raincock-Ekunwe (R) during their Rio 2016 Olympic Games match at the Youth Arena in Deodoro, Rio de Janeiro, Brazil, 08 August 2016. EPA/SRDJAN SUKI

U pristupu našeg najtrofejnijeg selektora nema nikakvih tajni, njen recept je vrlo jednostavan – rad, rad i samo rad – kaže reprezentatvka Srbije Saša Čađo, koja se sa saigračicama nalazi na priremama na Zlatiboru.

Košarkašica koja je iz Banjaluke kaže da se nikako ne sme zanemariti podrška koju reprezentacija ima iz Republike Srpske.

– To je energija koja nam zaista mnogo znači i za sve nas to je dodatna motivacija. Konstantno svojim saigračicama prenosim pozdrave i poruke iz Republike Srpske. Znamo da je podrška sa obe strane Drine ogromna i učinićemo sve što možemo da obradujemo naše navijače.

Dugo su reprezentativke Srbije čekale veliko takmičenje na domaćem parketu, a Evropsko prvenstvo koje će ove godine od 27. juna do 7. jula da bude održano u Srbiji i Letoniji prilika je da pokažu šta znaju.

Poslije evropskog zlata i bronze sa Olimpijskih igara uslijedio je nešto lošiji rezultatski period, a onda se na klupu vratila Marina Maljković. To bi, kako kaže Saša Čađo, trebalo da bude put ka uspjehu.

– Prija nam što je Marina opet s nama. Ona nas najbolje poznaje i sigurna sam da će nas najbolje spremiti za predstojeće takmičenje. Nema tajni u njenom pristupu, on je jednostavan – rad, rad i samo rad. Ona uvijk nađe načina da izvuče maksimum iz svake od nas, da igru podigne najviši nivo i da sve naše individualne kvalietete uklopi u tim. Svaki put kad je sa nama radila uspjela je u tome i ne sumnjam da će tako uraditi i sada – rekla je Saša Čađo.

Govoreći o ambicijama Čađo je oprezna, ali se može naslutiti da sve košarkašice dišu za jedan cilj, a to je medalja na Evropskom prvenstvu.

– Medalja je daleko iz jednog razloga – Evropsko prvenstvo je daleko. Pripreme su tek počele. Znamo da ništa nije nemoguće, uspjele smo da osvojimo evropsku i olimpijsku medalju, a to je pokazatelj kvaliteta. Moramo žestoko raditi kako bi našu igru podigle na što viši nivo i da svaki minut koji provedemo na terenu iskoristimo na način da napredujemo i da razmišljamo o tome kako možemo dati veći doprinos. Uz takav pristup medalja nije nemoguća misija. Domaći teren možda jeste malo opterećenje, ali opet i olakšavajuća okolnost jer ćemo manje putovati i naravno, imaćemo podršku publike – jasna je Čađo.

Utakmice grupne faze reprezentacija Srbije će igrati u Zrenjaninu, prvi rival je Bjelorusija, a u grupi se nalaze još Rusija i Belgija.

– Rusija je sigurno najozbiljniji rival u grupi. To je dosta visok tim, imaju na centarskim pozicijama odlične igračice. Belgija je takođe kvalitetna, ali ne treba potceniti ni Bjelorusiju. Protiv njih igramo prvu utakmicu i ne smije nam se desiti momenat da ih potcenimo. Prvi meč je uvek najteži i moramo da mu pristupimo na pravi način – jasna je Saša Čađo.

Reprezetativke Srbije trenutno se nalaze na Zlatiboru, na početku priprema gdje je atmosfera, kao i obično, na zavidnom nivou.

– Atmosfera je odlična, neke djevojke su na okupu od 1. maja, ostale su došle sedam dana kasnije, a tri igračice su nam se priključile ovdje na Zlatiboru. Još očekujemo Anu Dabović i bićemo kompletne. Važno je da smo tu na okupu, još ne znamo u kojem ćemo timu igrati na šampionatu Evrope, ali sigurno će to biti mlađa ekipa od one koja je igrala na prethodnim takmičenjima – završila je Saša Čađo.

Na svim takmičenjima Saša Čađo imala je podršku porodice. Priznaje da ne može zamisliti reprezentativnu utakmicu bez najbližih.

– Bilo bi neobično da igram za reprezentaciju, a da na tribinama nisu najbliži članovi porodice ili bar neko od njih. Roditelji i sestre pratili su me na svim važnijim takmičenjima, a kada su oni tu i ja sam bolja. Na predstojećem Evropskom prvenstvu sve onaše igračice će imatu podršku najbližih. Radujemo se tome, uživaćemo u ovom takmičenju, a ne smemo da ih razočaramo, odnosno nemamo pravo da razočaramo sve naše navijače – istakla je Saša Čađo.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: