Banjalučanin spasio čast ribarima na Drini

Aleksandar Šurlan iz Banjaluke, koji je jedini uspio da “prevari kraljicu drinskih dubina”, pobjednik je dvodnevnog “Huko huko kupa” u Foči, takmičenja u lovu na mladicu na rijeci Drini. Nažalost i to drugog dana takmičenja, izvučena i nakon mjerenja odmah je vraćena u vodu samo jedna mladića koja je Šurlan i okitila laskavom titulom

Aleksandar Šurlan, član Društva sportskih ribolovaca “Banjaluka”, je ulovio mladicu dugu 58 centimetara, na dijelu toka oko četiri kilometra nizvodno od Foče.

-Sreća, ništa više, ko god kaže da je nešto drugo nije u pravu. Od 50 ljudi kada uhvati jedan, nema tu znanja, to je sreća, trenutak, ona je u tom trenutku bila tu, ja sam se našao na pravoj poziciji i to je to -priča pobjednik.

On je dodao da se riba zakačila, kao što se to i kaže za mladicu, poslije njegovih 1.000 zabačaja.
Lagano sam je izvukao, nije bilo problema. Ulovio sam je na mamac glavinjaru, to je od jednog našeg banjalučkog majstora, kojeg pozdravljam i čestitam mu na izradi – rekao je Šurlan.

Ovaj ribolovac i ranijih godina dolazio je na “Huko huko kup”, imao je ulove, ali ovo mu je prvi put da se našao na pobjedničkom postolju.

Na ribolov u Foču Šurlan dolazi i mimo “Huko huko kupa”, što i jeste jedan od glavnih ciljeva ovog takmičenja, koje organizuje domaće Sportsko-ribolovno društvo “Mladica“.

-Kada počnete da dolazite na takmičenja, steknete prijatelje, onda vas oni pozovu u goste i bude veoma lijepo. Foča i fočanski kraj po meni je, što se tiče prirode, naljepši, ne samo Drina, ima tu dosta Rijeka – istakao je banjalučki ribolovac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: