Banjalučani na optuženičkoj klupi zbog dilanja droge

Muhamed Halilović (40) zvani Pota je više puta prodao heroin V.O. za 20 KM, s tim što mu je u dva navrata tu drogu i poklonio, a V.O. je 28. juna prošle godine heroin progutao. Kod Halilovića je droga od 15. aprila do 29. avgusta nalažena i oduzimana – pet puta.

Zaključuje se to iz optužnice u predmetu “Piramida”, nakon istoimene akcije tokom koje je MUP RS prije tri mjeseca uhapsio 18 osumnjičenih – devet u Banjaluci, a ostatak u Sanskom Mostu, Visokom i Istočnom Sarajevu.

Na optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, koju je potvrdio Okružni sud Banjaluka, našlo se 15 imena,Milan Pičulin (35), Nedžad Bašić (36), Tihomir Novaković (43), Zoran Šavija (60),, Branko Milivojša (56),Dragan Maksimović (39), Dragan Stanišić (34), Julia Chalupa (25), Miloš Dulić (37), Vedran Žolja (34), Edin Behremović (49), Dalibor Mačak (37), Nebojša Janjić (45), Ognjan Kokić (36).

Većinu ih se tereti da su od početka 2017. do 10. oktobra te godine na području Banjaluke i Mrkonjić Grada kupovali, te prodavali heroin, kokain, marihuanu, buprenorfin, ekstazi i LSD.

“Nakon telefonskih dogovora sa kupcima, odnosno uživaocima droge o mjestu kupoprodaje, količini ili cijeni drogu su prodavali sami ili zajedno sa drugim osumnjičenima”, navodi se u optužnici.

U ovoj grupi Halilović je jedan od optuženih koji je imao burniju prošlost.

“Sredinom aprila je kod Halilovića pronađeno oko 20 grama heroina i 10,3 grama kokaina. Zatim je 6. maja kod Halilovića pronađeno 18,57 grama heroina i 0,2 grama kokaina. Već 8. juna kod Halilovića je pronađeno oko 3,71 gram heroina i 15,1 gram kokaina, a 20. avgusta mu je oduzeto oko 0,61 gram heroina”, piše u optužnici.

Dodaje se da je kod Halilovića droga pronađena i 29. avgusta. U optužnici je detaljno opisana uloga i ostalih optuženih za dilovanje droge, obuhvaćenih akcijom “Piramida”.

Na meti MUP-a RS, kako je tada rečeno, bilo je ulično dilovanje droge, a u pola godine su zadokumentovali 20 primopredaja narkotika na relaciji diler – ovisnik na području Banjaluke.

Pljačkao na otpustu

Optuženi Muhamed Halilović zvani Pota je, podsjetimo, heroinski zavisnik koji je 2009. godine osuđen na pet godina zbog razbojništva u kladionici “Williams” u Banjaluci.

Ta pljačka se odigrala u januaru te godine dok je on bio na uslovnoj slobodi iz zatvora u kome je robijao sedmogodišnju kaznu zbog učešća u razbojništvu u kome je ubijena Radmila Budić (70) iz Banjaluke.

Taj zločin se dogodio 6. oktobra 2003. godine u stanu u Ulici Mihajla Pupina, a osim njega, učestvovale su još četiri osobe.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: