Ako bude hladno, grijaće radijatori i u maju

Eko toplane/Saopštenje

Obavještavamo korisnike sistema daljinskog grijanja Banjaluke da smo prekinuli započeti planirani remont i pripremu distributivne mreže za sljedeću grijnu sezonu i u toku su dopunjavanje, odzračivanje sistema i otvaranje ventila u šahtovima, te ponovna priprema proizvodnih pogona, kako bismo aktivirali proces proizvodnje toplotne energije.
Odluka o obustavi remonta i početku priprema za ponovnu isporuku energije, zajednička je odluka Eko toplana i Grada Banjaluka, nakon što je i za sljedeću sedmicu najavljen talas izuzetno niskih temperatura za ovo doba godine.
Posebno molimo i apelujemo na korisnike koji su samoinicijativno započeli radove na unutrašnjim instalacijama, da ih obustave i vrate instalacije u funkcionalno stanje, najkasnije do 12. maja, kako ne bi došlo do curenja vode, odnosno poplava u stambenim ili poslovnim prostorima, jer u suprotnom Eko toplane neće biti odgovorne za nastalu štetu.
Eko toplane su nakon završetka sezone već započele sa mašinskim i elektro radovima na distributivnom sistemu, zatvoreni su ventili i konzervirani kotlovi, a sada slijedi obustava tih radova i priprema sistema za ponovno puštanje u pogon, koja je potpuno ista kao i priprema za novu grijnu sezonu. S obzirom na to da ovaj zahtjevan i obiman proces traje i do 15 dana, nastojaćemo da u što kraćem roku obavimo pripremu za ponovnu isporuku toplotne energije, te molimo korisnike za razumijevanje.
Trenutno su angažovani svi ljudski resursi i tehnički kapaciteti Eko toplana, kako bismo što prije osposobili sistem za ponovno pokretanje proizvodnje i isporuke toplotne energije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI