Dušan Lajović osvojio “Srpska Open”

Dušanu Lajoviću Banjaluka je najsrećniji grad na svijetu. Nakon što je 2015. u njemu stigao do devetog čelendžera u karijeri, ove godine je prvi put savladao svjetskog broja jedan, ali i stigao do druge ATP titule.

Prvu je osvojio 2019. u Umagu, a sada je pred svojim navijačima napravio novi podvig. Na Srpska open Lajović je stigao kao 70. igrač svijeta i nije gajio prevelike ambicije pogotovo nakon što je bio u dijelu kostura sa Novakom Đokovićem. Svog velikog prijatelja pobijedio je u četvrtfinalu, da bi u polufinalu naigrao drugog zemljaka Miomira Kecmanovića, a u finalu branioca titule Andreja Rubljova srezultatom 6:3, 4:6, 6:4, pa bi od sutra trebalo da bude 40. teniser na ATP listi.

Očekivano, Lajović je imao veliku podršku sa tribina centralnog terena koji je bio ispunjen skoro do posljednjerg mjesta. Publika je od starta pružala podršku srpskom teniseru koji je imao iscrpljujuće polufinale, a kada je napravio brejk u prvom setu uslijedila je erupcija oduševljenja i navijanje kao na fudbalskom meču.

Na putu do titule, pobijedio je Filipa Krajinovića, Gregora Barerea, Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: