Izvinjenje novinarki, tužba Capitalu

Iznenađen sam hajkom prema meni od strane portala Capital i njegovog glavnog i odgovornog urednika Siniše Vukelića, čovjeka koji u odnosu na mene nema sa kim da popije kafu u Banjaluci osim možda sa onima koji ga plaćaju. Zbog te hajke i prije svega radi neovlaštenog snimanja razgovora odlučio sam da podnesem krivičnu prijavu protiv Siniše Vukelića i Capitala, pa neka sud da konačnu riječ po ovom pitanju.
Žao mi je što sam ispao naivan i što sam neprimjerno reagovao prema novinarki Ninković kojoj se ovom prilikom najiskrenije izvinjavam. Ono što mene još boli, a to je, zašto se vrši pritisak prema Rukometnom klubu Borac koji je zaštitini brend Banjaluke i Republike Srpske. Prije mog dolaska klub je od Grada dobijao mnogo veća novčana sredstva nego što je to slučaj u sadašnjem vremenu. Na kraju krajeva zar treba dozvoliti da se ugasi Borac koji je svojevremeno bio šampion Evrope i koji ima izuzetno bogatu tradiciju. Da sam kojim slučajem mogao uticati prilikom dodjele novčanih sredstva, onda bi to vrlo rado učinio za Košarkaški klub invalida „Vrbas“ koji na godišnjem nivou dobije mizeran novac, iako klub godinama unazad postiže više nego odlične takmičarske rezultate u Republici Srpskoj i BiH, te u regionu i Evropi.
Ono što me je prijatno iznenadilo, a to je, da sam dobio mnogobrojne poruke podrške i svi su mi rekli da je bilo krajnje vrijeme da neko odbrusi Siniši Vukeliću, kojeg žalim, ali neka sud sve to riješi.
Za kraj poruka: „Ne diraj u Borac, uključi se i pomozi“!

Marinko Umičević

 

Šta se dogodilo: Vijest portala Capital.ba

Član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, predsjednik Rukometnog saveza RS i tehnički direktor fabrike Bema Marinko Umičević verbalno je napao novinarku portala CAPITAL Bojanu Ninković i uputio niz najprizemnijih uvreda i psovki na račun glavnog urednika Siniše Vukelića.

Novinarka Capitala Bojana Ninković je u telefonskom razgovoru tražila od Umičevića da prokomentariše to što je Rukometni klub “Borac m:tel” od Grada Banja Luka 2020. godine dobio grant u iznosu od 126.867 KM, dok je u isto vrijeme Umičević bio potpredsjednik tog kluba i odbornik u Skupštini grada Banja Luka, što po zakonu predstavlja sukob interesa. Umičević je na račun novinarke Capitala te direktora i glavnog i odgovornog urednika portala Siniše Vukelića izgovorio niz najprizemnijih uvreda i psovki.

Nakon prijave Liniji za pomoć novinarima, Upravni odbor Udruženja „BH novinari“ i Linija za pomoć novinarima danas u najoštrije osudili brutalne uvrede koje je ekipi portala CAPITAL uputio Marinko Umičević.

“Reci ti tom svom š**ku Vukeliću da ga je Marinko nabio na k***c. On tamo proziva kako je “Bema” dobila 30.000 KM, đubre jedno. Svi su mu krivi što on ima pet kćerki, kako ga nije sramota. A to isto prije tri godine bilo, kako objašnjava, objasni ti. Kak'e to ima veze? Evo sad su drugi direktori dobili po milion maraka. Kak'e to ima veze što je dobio “Borac”? To “Borac” dobija svakako, rukometni klub od grada 120.000 KM godišnje,u zadnjih deset godina”, rekao je Umičević.

Na ovakve uvrede novinarka portala CAPITAL Umičeviću ukazuje da po Zakonu o spriječavanju sukoba interesa u organima vlasti u RS ovakav čin predstavlja sukob interesa na šta Umičević vrijeđa novinarku sljedećim riječima

“Ma daj mala jedi g**na, mrš u p***u materinu, ti pričaš o sukobu j**o ti Vukelić mater”.

Redakcija CAPITAL-a najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje izabranih funkcionera, senatora i bivšeg savjetnika Milorada Dodika, i očekuje od Saveza nezavisnih socijalidemokrata da se ogradi od ovakvog odnosa njihovog člana prema medijima, a koji nije iznimka, već sve više postaje uobičajen odnos prema novinarima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: