Odabrana tri rada u okviru projekta “Istetoviraj grad”

U okviru projekta „Tattoo the City – Istetoviraj grad! – Muzej Republike Srpske u vizuri javnog prostora“, završen je Javni poziv na koji su pristigli radovi likovnih i vizuelnih umjetnika inspirisanih kulturnim nasljeđem Banja Luke a koje baštini Muzej RS. Naime, Stručna komisija Muzeja RS je na sastanku održanom, 11. 10. 2019. godine odabrala tri rada koja će biti implementirana u narednoj fazi realizacije projekta. Autori nagrađenih radova su:
1. mjesto – Sonja Popović, Banja Luka
2. mjesto – Marko Starčević, Banja Luka
3. mjesto – Aleksandra Mećava, Banja Luka

U periodu od 15. do 18. oktobra umjetnici iz „BL Tattoo&Piercing Studia” odabrane radove će prilagoditi specifičnoj tehnici oslikavanja te oslikati pločnike na sljedećim javnim površinama:
1. Šetalište između Hrama Hrista Spasitelja i spomenika Banu Svetislavu T. Milosavljeviću
2. Dio platoa u parku „Petar Kočić“
3. Dio platoa ispred RK „Boska“

Prilikom oslikavanja umjetnici će koristiti Rain Activated Art tehniku – Rainworks, kojom se umjetnička djela na trotoarima, pločnicima i javnim površinama pojavljuju kada pada kiša, tj. kada se u dodiru sa vodom pokvase.

Podsjećamo, Javni poziv je bio otvoren u periodu od 01. do 25. 08. 2019. godine. Budući da projekat predstavlja određenu vrstu „tetoviranja“ gradskih površina, Muzej RS projekat realizuje u saradnji sa „BL Tattoo&Piercing Studio”, spajajući kulturni sadržaj sa savremenim umjetničkim izražajem i urbanom kulturom, u cilju promocije kulturnog nasljeđa na javnim gradskim površinama.
Muzej RS je ovim projektom konkurisao na Javni poziv Grada Banja Luka za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2019. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: