19 osoba pozitivno na korona virus, 4 iz Banja Luke

U posljednja 24 časa u Srpskoj je na korona virus testirano ukupno 617 osoba, od kojih je 19 bilo pozitivno.
Po četiri novozaražena pacijenta su iz Banjaluke, Modriče, Mrkonjić Grada i Teslića, dok je po jedna kovid pozitivna osoba iz Gacka, Bijeljine i Prijedora.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja RS, testiranja su obavljena u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

Utvrđeno je das u od ukupnog broja testiranih na korona virus pozitivno 16 muškaraca I tri žene. Jedna žena je srednje životne dobi, dok su dvije starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, devet srednje i četiri starije životne dobi.

Petnaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.339 slučajeva virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj od novog virusa korona do sada se oporavilo ukupno 715 osoba, a testirano je ukupno 23.513 osoba.
U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 64 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 22 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenata.

Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedan pacijent je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije, na staroj lokaciji UKC RS je 12 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na Odjelu pulmologije, takođe na lokaciji “stare bolnice” u banjaluci hospitalizovano je 25 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 12 pacijenata, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru je 19 pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči su dva pacijenta, i u Bolnici u Gradišci je pet pacijenata.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi se 126 osoba, 22 osobe su u Studentskom domu u Trebinju, dvije osobe su u Domu učenika u Bijeljini i 30 osoba je u Domu učenika u Doboju.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.418 osoba, a nadzor je završen kod 29.583 osobe.

Iz Ministarstva zdravlja su još jednom upozorili građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI