12 hiljada KM kazna za ubistvo koje je “počinio” pas

Slobodanka Bojanić (53) iz Banjaluke nepravosnažno je osuđena na novčanu kaznu od 12.000 maraka, po optužnici koja je tereti da je držala dva opasna psa, koji su 5. avgusta 2017. napali njene komšije, od kojih je jedan i umro.

Presudu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci, a kako je za “Nezavisne novine” potvrdila Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, branilac optužene je na ovu presudu uložio žalbu.

Optužnica, po kojoj je osuđena, tereti Bojanićevu da je u dvorištu, mimo zakonskih okvira, držala u boksu dva opasna psa, te da nije obezbijedila uslove i mjere potrebne za bezbjedno držanje takvih pasa.

“Ona je otvorila vrata boksa u kom su se nalazili psi i pustila ih da izađu, bez nadzora i zaštitne korpe na njušci. Psi su preskočili dvorišnu ogradu, visine oko 1,2 metra”, navodi se u optužnici, te dodaje da su psi potom počeli napadati građane.

Kako se ističe, kada je iz kuće izašao Mlađen Radaković sa namjerom da odbrani suprugu i sina od napada pasa, oba su ga psa napala i grizla.

Dodaje se da je kod Radakovića, usljed velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i usljed ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja došlo do naglog zatajivanja rada hronično oboljelog srca, usljed čega je nastupila smrt.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI