Znanje VS Stranka

Od našeg čitaoca koji se već “udomaćio” u rubrici “Moj Stav”.

ZNANJE VS STRANKA

Učio me otac, zastavnik JNA, da nije bitno čime se bavim u životu sve dok sam u tome čime se bavim najbolji! Navodio je sebe kao primjer. Naime, nije bio primjeren drug član KPJ koja ga je zbog druženja sa pravoslavnim sveštenikom izbacila iz partije….žalio se, vratio se u stranku i onda se sam isključio! Ali, ostao je u JNA kao zastavnik, naravno nije mogao napredovati ali bio je, kaže najbolji zastavnik! Pamte ga njegovi vojnici. Ja sam zapamtio režim.

Prenio je mantru, sve što radiš radi najbolje što možeš i na mene! Nasljedio sam i ovu njegovu tvrdoglavost ovo, idem kada ja hoću, a ne kada mi drugi kažu. 

No, niti je on računao niti sam ja, na protok vremena. On je u svoje vrijeme ostao na poslu jer jeste bio među najboljima znao je najviše, a znanje se cjenilo, e ali ja nisam mogao. Odmah da se razumijemo nisam ja dobio otkaz, o ne, pa nemaju oni m.., za to tako, javno. Pokušali su jadni, a stvarno jesu jadnici (stanje duha ne visina računa), da mi zadaju „nemoguće“ zadatke. Nisu uspjeli, naučio od tate, radim svoj posao najbolje, u top deset ako ne i u top 5 u državi. Kada su sve isprobali otišao sam sam kada sam ja bio spreman jer „još uvijek moja glava meni pripada“! Ja sam zapamtio režim.

No, niti je on računao niti sam ja, na protok vremena. Licimjerno se ljudi „bacaju blatom“ po tom nekadašnjem režimu koji je bio jasno jednopartijski! Jedan predsjednik, jedna država, jedna partija. Sada navodno imamo demokratiju i navodno imamo višepartijski sistem. Iskreno nadasve licimjerno u realnosti imamo jednu stranku (koja ne trpi ostale, pa ih rastura kukavičkim jajima iznutra), koja između ostalog u naslovu nosi tu demokratiju ispod koje je jednopartijsko jednoumlje. Ne, ne, nema Golog otoka, sada je sve sofisticiranije, sada te unište ekonomski, bez izgovorene riječi. Izbrišu ti budućnost! Ne moju, ja sam ostvaren mantrom „najbolji“, iako kao takav nikom ne trebam jer sada su na cijeni podobni, vrhunski stručnjaci lizanja sujete, a to vam je danas najbolje plaćen posao i vjerujte to je „skill“ (vještina)! Izbrišu budućnost vaše djece. Jer njihova se, gle čuda školuju vani, iako oni tvrde obrazovni sistem je odličan, ali biće nedovoljno dobar za njihove! Ali za naše sasvim je odličan, još ako se povinujete apelima, pa na osnovu potreba tržišta rada (to je sada jako bitno zbog, akcentujem, politike zapošljavanja) „pustite“ dijete u zanatlije, slučaj završen. Oprali su ruke vama – oni su i dalje feudalni poslodavci zanatlijama.  

Ja sam zapamtio režim i ne volim nijedan. 

I ne pokušavajte da me svrstate i dalje sam ničiji zastavnikov sin! 

D.Z. 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI