Zlatna značka za Aleksandra Stojkovića

Aleksandar Stojković, glumac i umjetnički direktor NPRS, dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2018. godinu. Ovo priznanje se dodeljuje od 1976. godine za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti za nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Na sednici Žirija za dodelu Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, održanoj 26. aprila 2018. godine, doneta je Odluka o ovogodišnjim dobitnicima ovog vrednog priznanja koje zajedno dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, piše u saopštenju Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Dodijeljeno je 53 priznanja. Među dobitnicima ovogodišnje Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije su i naši istaknuti umetnici i kulturni aktivisti iz dijaspore, čime je još jednom potvrđen jedinstven kulturni i duhovni prostor svih Srba, ma gde da žive.

Žiri, na čijem čelu je bio prof. Milovan Vitezović, književnik, a članovi Marija Bišof, književnik, profesor, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Olga Milojević, menadžer u kulturi, i prof. Slavenko Saletović, reditelj, sve odluke je doneo jednoglasno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: