„Žensko srce u šinjelu“ u Banja Luci i Gradišci

Zbog velikog interesovanja publike Venturo Banja Luka, 14. i 15. marta 2019.godine organizuje izvođenje predstave Žensko srce u šinjelu Beogradskog pozorišta Slavija u Narodnom pozorištu Republike Srpske i Gradskom pozorištu Gradiška.

Predstava govori o životima tri najveće srpske heroine – Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci i najznačajnijoj slikarki sa početka 20.vijeka Nadeždi Petrović koja je napustila lagodan život Pariza i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu u Prvom svjetskom ratu.
O aktuelnosti predstave najbolje govori podatak da je u proteklom periodu organizovan veliki broj manifestacija koje obilježavaju 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu.


Predstava ima veliki istorijski i edukativni značaj a od strane kritike je proglašena za jednu od najboljih predstava na temu Prvog svjetskog rata koje su napravljene u poslednjih 10 godina.Ono što posebno treba istaći da u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka.

U predstavi glume poznate pozorišne i filmske glumice iz Beograda Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović a režiser predstave je legendarna jugoslovenska i srpska glumica Mirjana Karanović.

Ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti u Narodnom pozorištu RS i Gradskom pozorištu Gradiška.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: