Žene DNS-a: Neprihvatljivo nasilje nad ženama

Organizacija žena DNS Banja Luka organizovala je panel diskusiju povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Govornice na panelu bile su eminentne stručnjakinje Nada Golubović i Gorica Ivić iz fondacije “Udružene žene”, te Dragana Cvetković, dr Mira Popović, dr Radojka Perić, Slavica Kuprešanin iz Organizacije žena DNS Banja Luka.

Učešće u diskusiji uzeo je i predsjednik Gradskog odbora DNS Banja Luka Radislav Jovičić.

-Obilježavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Organizacija žena DNS Banjaluka želi da da doprinos u podizanju svijesti o ovom problemu, kao obliku društveno neprihvatljivog ponašanja – kaže Dragana Cvetković, predsjednica Organizacije žena DNS Banja Luka.

Ona je istakla da institucije, društvo, ali i svaki pojedinac, moraju da stave naglasak na prevenciju svih oblika nasilja.

-Da bi se to postiglo potrebna je čvrsta saradnja svih u društvu, kako bi se spriječilo sve ono tužno, bolno, a ponekad i tragično, što jedan čovjek može učiniti drugome – najčešće svome najbližem – rekla je Cvetkovićeva i dodala da svi zajedno moramo ukazati da je bilo koji vid nasilja neprihvatljiv i da žrtve ne treba da ćute, jer je podizanje svijesti i skidanje tabua sa priče o nasilju jedini vid preventive koji može da doprinese smanjenju nasilja.

DNS Banjaluka

Ona je poručila da je jedan od zaključaka diskusije da se borba protiv nasilja nad ženama treba proširiti na cijelu godinu, a ne samo na dane aktivizma te da bi u tome trebalo da aktivno učestvuju sve čestice društva – od porodice, pa do škola, vladinih i nevladinih organizacija..

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI