Željku Vuliću tri mjeseca zatvora

Nakon glavnog pretresa Osnovni sud u Banjaluci je donio presudu kojom je Željko Vulić proglašen krivim što je prije pet godina spriječio dvojicu policajaca u asistenciji pri izvođenju građevinskih radova.

Ovom presudom Vulić je osuđen na kaznu zatvora od 3 mjeseca.

Inače, ovo je drugi put da Osnovni sud donosi ovakvu presudu protiv Vulića, jer je Okružni sud prvu poništio i vratio postupak na početak.

Ipak, kako kaže sam Vulić ova presuda je identična onoj prvoj.

“Presuda je kao i ona prva. Bez obzira što je viši, Okružni sud ukinuo prvu presudu, oni su danas samo prepisali sve tačke i kaznu kao i u onoj prvoj. Bez ikakvih izmjena. To po meni nije normalno. Ja sam opet dobio 3 mjeseca zatvora za spriječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, rekao je Vulić. On tvrdi da je ovo samo pokazatelj stanja u zemlji i da ne planira da prestane sa svojom borbom.

“Ovo govori da u ovom društvu ništa ne ide u pozitivnom pravcu, sve ide u sunovrat. Ovo ne liči ni našta. Ali mi ćemo se žaliti opet Okružnom sudu, a ako i tamo doživimo fijasko onda ćemo ići na Vrhovni sud. Nema druge, borimo se do kraja”, poručio je Vulić.

Podsjećamo, Željko Vulić optužen je da je u julu 2013. godine na svom imanju automobilom povrijedio policajca koji je asistirao gradnju pristupnog puta, a sve zbog gradnje zgrade “Grand trejda” u “Picinom parku” u Banjaluci.

Izvor: Buka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI