Zeljković i saučesnici ponovo na saslušanju u tužilaštvu

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS i saučesnici osumnjičeni za malverzacije u aferi “Korona ugovori” ponovo će biti saslušani u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva.
Osim Zeljkovića biće saslušani i osumnjičeni Dragan Dubravac i Saša Marković, jer su malverzacije za nabavku medicinske opreme i za dobojsku bolnicu obavljene preko Instituta, te firmi “Promeding” i turističke agencije “Travel for fan”.
Istraga u aferi “Korona ugovori” tako je proširena i na malverzacije u dobojskoj bolnici “Sveti apostol Luka” zbog čega je prije dva dana uhapšen i njen direktor Mladen Gajić, te na prodavnicu oružja u Banjaluci “A.R.M.S. sistemi” preko koje su nabavljane termalne kamere za mjerenje temperature u UKC RS, a zbog čega je uhapšen Vladimir Vuletić.
Upravo zbog novih informacija u istrazi i hapšenja, postupajući tužilac na ove okolnosti planirala je saslušati Zeljkovića i ranije uhapšene.
Tužilaštvo je ujedno zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za uhapšenog direktora dobojske bolnice, dok je vlasnik prodavnice oružja u izolaciji zbog korona virusa.

Izvor: đ

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: