Željki Cvijanović “Ključevi grada Banjaluke” odlučila skupštinska većina

Premijeru Republike Srpske Željki Cvijanović i Goranu Taliću, direktoru Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, biće dodijeljene ovogodišnje nagrade “Ključ grada” sa poveljom počasnog građanina, povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka, odlučila je Skupština grada.

Cvijanovićevoj se nagrada “Ključ grada” sa poveljom dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja za grad, a Taliću za humana djela, doprinos i postignute rezultate u razvoju Zavoda i unapređenje zdravstvenog sistema.

Nagrada “Zlatni grb” biće dodijeljena proslavljenom rukometnom stručnjaku Velimiru Petkoviću, reditelju Nikoli Pejakoviću, profesoru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Biljani Antunović i etnologu Danijeli Đukanoviću.

Plakete grada Banjaluka pripale su glumcu Ljubiši Savanoviću, Ružici Atanacković iz udruženja “Zajedno”, Gradskoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, doktoru Snežani Kutlešić Stević, Kulturno-umjetničkom društvu “Veselin Masleša”, Galini Marjanović iz udruženja “Duga”, direktoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sariti Vujković i profesoru Pravnog fakulteta Nikoli Mojoviću.

“Nagrada Grada Banjaluka mladima” pripala je mladim rukometašima RK “Borac” Srđanu Mijatoviću i Arseniju Bubiću, dirigentu Gradskog tamburaškog orkestra Zlatanu Miriću, klubu banjalučke Gimnazije “Balmun”, plivaču Mihajlu Čeprkalu i profesoru Miroslavu Malinoviću.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić podsjetio je da je u ferbuaru raspisan javni poziv na kojem su svi građani imali priliku da predlože kandidate i da je stiglo oko 40 prijedloga za aprilske nagrade.

On je naveo da su za godinu i po dana njegovog mandata na poziciji gradonačelnika, imali izvanrednu saradnju i podršku Vlade Srpske na nizu kapitalnih projekata u gradu.

“To su gradnja kliničkog centra, zatim u ovoj godini imamo pet projekata sa preduzećem Putevi Republike Srpske, pa gradnja kuća socijalnog stanovanja u Kuljanima, rekonstrukcija Banskog dvora, finansiranje vodovoda Crno vrelo. Ako hoćemo da budemo iskreni, Banjaluka je zaista imala veliku podršku od Vlade Republike Srpske na čijem čelu je gospođa Cvijanović i taj prijedlog da se njoj dodijeli Ključ grada je potpuno legitiman”, rekao je Radojičić novinarima.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: