Željka Cvijanović o neusvojenom budžetu Banjaluke

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da budžet u kojem prioritet ima košenje trave nad potrebama zdravstva i privrede, teško pogođenih pandemijom, i nije budžet koji zaslužuje Banjaluka.

Takođe, tvrdnje da nije obaveza lokalne zajednice da brine o svojim penzionerima i porodiljama, već samo Republika, je nemoralna. Amandmani koje je ponudila skupštinska većina podrazumijevali su minimalne izmjene da bi se reagovalo u korist ranjivih kategorija i najlogičnije bi bilo da su to pitanja koja okupljaju umjesto svađaju odbornike – istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da je “to što u Banjaluci radi skupštinska većina klasični primjer ugnjetavanja i ugrožavanja funkcionisanja života u gradu čime je građanima zaprijetio predsjednik SNSD-a još u izbornoj noći i ako ovako nastavi da se ponaša, Milorad Dodik bi uskoro mogao od tih istih građana da postane persona non grata u Banjaluci”, Cvijanovićeva je rekla da bi on trebalo da razmisli kako se ponaša u odnosu na građane Banjaluke i šta im to nudi u formi budžeta u još jednoj teškoj godini ili je dovoljno što u kampanji priča o besplatnom ovom ili onom, a onda to nakon izbora zaboravi.

Pres/Stanivuković: Nema budžeta nema plata, blokirali su život u Banjaluci

– Besmislenom pričom kako se Milorad Dodik ili SNSD sveti građanima Banjaluke, Borenović nastoji upravo kamuflirati neuspjeh PDP-a da koncipira budžet koji će uvažiti potrebe stanovnika Banjaluke koji nose najveći teret ove zdravstvene krize – dodala je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je ocijenila da Borenović nastoji pobjeći od činjenice da su njegova izborna obećanja isprazna, a budžet koji je PDP predložio je takav da je važnija ofarbana klupa u nekom imaginarnom parku od preopterećenog zdravstvenog radnika, ugroženog penzionera, porodilje koja dobija potomstvo u ovako teškim vremenima i privrednika koji zbog korone ima problem da održi poslovanje i plati radnike.

Ona je konstatovala da kao što republički nivo pokriva sve ono što je kao prioritet nametnula ova kriza, bio bi red da i PDP u Banjaluci shvati da u njoj ljudi žive i nakon izbora i da pokaže razumijevanje za svoje stanovnike.

– Igrate se budžetom i pokušavate od svega napraviti predstavu za javnost, umjesto da rješavate probleme. Ali, od predstave se ne živi. Skupštinska većina vam amandmanima sugeriše da su najugroženiji u ovim teškim vremenima prioritet jer vi to niste prepoznali – zaključila je predsjednik Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: