Željeznice Srpske: Zbog kvara zaustavljen voz

Voz “Željeznica Republike Srpske” zaustavio se jutros u neposrednoj blizini putnog prelaza Zalužani zbog kvara na pomoćnim pogonima lokomotive, a tom prilikom drumski saobraćaj nije bio ugrožen, saopšteno je iz ove kompanije.
Iz “Željeznica” navode da je voz, koji je saobraćao na relaciji Novi Grad Banjaluka, zaustavljen uz prethodno preduzete sve neophodne propisane mjere na osiguranju bezbjednosti odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Nakon što je voz zaustavljen, rampa na putnom prelazu je podignuta, kako ne bi došlo do zastoja u odvijanju drumskog saobraćaj preko putnog prelaza.
Lokomotiva na kojoj je došlo do kvara pomoćnog pogona otpremljena je u depo vuče vozova u Banjaluci, a redovan željeznički saobraćaj uspostavljen je u 7.11 časova.
Iz “Željeznica Republike Srpske” navode da željeznički i drumski saobraćaj nije bio ugrožen.

U saopštenju se navodi da je u toku kampanja “Oprezni paze na putne prelaze” koja se sprovodi zajedno u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i nadležnim republičkim ministarstvima.

Iz “Željeznica” podsjećaju sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i poštuju saobraćajne propise.

– Dezinformacije koje se plasiraju u određenim medijima u vezi sa slučajem koji se dogodio na putnom prelazu u `Zalužanima` nisu dobra vodilja u okviru podizanju nivoa svijesti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Zato poštujmo propise i sačuvajmo živote – navodi se u saopštenju.

Voz se zaustavio ispred podignute rampe u Zalužanima, mašinovođa spriječio tragediju

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: