Zbog vode i odrona otežano odvijanje saobraćaja

Izlivanje vode na kolovoz i odroni otežavaju saobraćaj na putevima na zapadu Republike Srpske i Federacije BiH, a na više dionica na snazi su potpune obustave, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Zbog vode na kolovozu ponovo je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici regionalnog puta Blagaj Japra-Budimlić Japra u mjestu Suhača.

Obustava je i na lokalnom putu Donji Rakani-Čulića Brdo gdje je došlo do odrona, a vozila su preusmjerena na alternativne putne pravce.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Špilja saobraćaj je potpuno obustavljen za putnička vozila i preusmjeren preko mjesta Verija dok teretna vozila saobraćaju otežano.

Na izlazu iz Kostajnice prema Kozarskoj Dubici, u ulici Ranka Šipke, saobraćaj je potpuno obustavljen
Na regionalnom putu dionica Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Srbljani u mjestu Kostela, Bihać-Kamenica i Bosanska Otoka – Bužim.

Otežano je saobraćanje na putevima u širem području Kulen Vakufa.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolaziće do povrmene obustave saobraćaja od 11 i 15 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča-Hum) Šćepan Polje, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, kao i na dionici magistralnog puta Stari Majdan-Banjaluka-Rudarska.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci” zbog čega će svakim radnim danom dolaziti do privremene obustave saobraćaja.

U FBiH se zbog redovnog servisiranja tunela “Grab”, “25. novembar” i “Vis” za saobraćaj se zatvara dionica auto-puta u smjeru Tarčin-Lepenica.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu “Gorica”, na auto-putu Zenica-Sarajevo, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart”, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Saobraćaj se zbog radova sporije odvija na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, dok je zatvoren most na ulazu u Nemilu, pa vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI