Zbog problema sa tenderom još ništa od panoramskog mini busa

Ukoliko drugi ponovljeni postupak javne nabavke bude uspješno okončan, od polovine jula trebalo bi da počne prevoz panoramskim mini busom na najpopularnije gradsko izletište – Banj brdo.
Prvobitni plan gradske administracije bio je da se u ovoj turističkoj sezoni organizuje prevoz na Banj brdo turističkim vozićem, ali s obzirom na to da ni iz drugog pokušaja nije pronađen partner koji bi organizovao taj prevoz, odlučeno je da se, kao i prošle sezone, prevoz obavlja mini busom.
Nažalost, i prva javna nabavka za obavljanje usluge prevoza panoramskim autobusom pokrenuta u aprilu nije bila uspješna, te je ovih dana ponovljen taj postupak.
– Ukoliko se ova ponovljena nabavka uspješno okonča, prevoz bi započeo polovinom idućeg mjeseca i trajao bi sve do 30. septembra. Trasa vožnje je predviđena od fabrike obuće „Bema“ (okretište autobuske linije br. 13) do spomenika na Banj brdu, i to radnim danom od 15 do 20 časova, a subotom i nedjeljom od devet sati do 20 časova – objašnjavaju iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Cijena karte će iznositi jednu marku u jednom smjeru, a za djecu do pet godina vožnja će biti besplatna.

Podsjećamo da je organizovani prevoz na Banj brdo naišao na veoma dobre reakcije naših sugrađana. Prema podacima za prošlu godinu, u periodu od kraja jula do septembara u kojem je saobraćao bus, uslugu je koristilo više od 7.000 građana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI