Zbog pljačke uhapšena dva maloljetnika

Policija je uhapsila četiri osobe i rasvijetlila pljačku stana u Banjaluci iz kojeg je ukraden novac i nakit u vrijednosti od 20.000 maraka.
Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su uhapšeni M.D. i A.D, obojica iz Kotor Varoši i još dvojica maloljetnika.
Navedena lica se sumnjiče da su krivično djelo teška krađa počinila u vremenskom periodu od decembra 2023. godine do 1. februara ove godine, na način da su iz stana u Banjaluci otuđila novac i veću količinu nakita, čime su oštećenom pričnila materijalnu štetu u iznosu od oko 20 000 KM- saopšteno je iz PU Banjaluka.
Operativnim radom policijski službenici su pronašli dio otuđenog nakita, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.
Sve mjere i radnje prema maloljetnim licima preduzimaju se pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. -Nad licima M.D. i A.D. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu- saopšteno je iz policije.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI