Zbog deložacije porodice Popović, policija blokirala šire područje Starčevice

U toku je deložacija porodice Popović, majke Vukosave i njene kćerke Sanje u banjalučkom naselju Starčevica. Kada su policija i sudski izvršioci ušli u kuću majka i kćerka su navodno zaprijetile da će se ubiti.

Građani su u ranijem periodu u dva navrata uspjeli spriječiti deložaciju Popovića, ali je ovoga puta policija blokirala šire područje oko porodične kuće i nikome nije dozvoljavala pristup.

Iako su na Fejsbuku u proteklim danima brojni građani pružili podršku, danas se okupila tek nekolicina.

Policija je ogradila sve prilaze porodičnoj kući pa novinarske ekipe, ni okupljeni građani nisu mogli ni vidjeti trenutak izbacivanja banjalučke porodice.

Narodni poslanik Draško Stanivuković koji je došao da pruži podršku porodici Popović izjavio je da odgovornost i zakon postoje samo nad običnim narodom. Podršku su pružili odbornik Saša Lazić i predstavnik ReStart Srpska Stefan Blagić.

Lazić je uzalud galamio tražeći da se obustavi postupak, ali već je bilo kasno. Policija ne dozvoljava ni djeci iz škole da prođu.

– Pustite djecu da prođu iz škole, idioti jedni – zagalamila je jedna od majki.
Podsjećanja radi, prije dvije godine brojni građani su spriječili deložaciju porodice Popović.

Sanja Popović, inače pjevačica i kompozitorka, poznatija pod umjetničkim imenom Sanja Stefani, i njena majka Vukosava, koja je vlasnica stana, tvrde da su žrtve diskriminacije i korumpiranog provosuđa.

Sporni stan je prije rata, dok je bio šumarski inspektor, dobio Sanjin otac, partizanski prvoborac Ifet Ibrahimkadić, koji je kasnije preminuo. Iz tog stana su u ratu Sanja i Vukosava istjerane oružjem, a kada su se vratile iz izbjeglištva, Vukosava je, kao nasljednica stanarskog prava, stan otkupila.
Ovaj stan od 93 kvadrata, vrijedan oko 150.000 KM, sada je prodat na licitaciji za nešto više od 30.000 KM, zbog duga koji su Popovićeve osporavale, a koji je sa 9.000 KM, zbog kamata i sudskih troškova, narastao na oko 20.000 KM.

Sud je, naime, dosudio da Popovićeve moraju vratiti novac Janku Triviću, majoru Vojske RS, koji je u ratu boravio u njihovoj kući i navodno, bez dozvole vlasnica, ulagao u stan.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: