Završena rekonstrukcija “Ježeve kućice”

Građevinski radovi na izgradnji novog dijela „Ježeve kućice“, najstarijeg gradskog vrtića, okončani su ovih dana, a u narednim danima predstoji opremanje namještajem i rekvizitima kako bi novo krilo ove predškolske ustanove bilo uskoro stavljeno u funkciju.

Rekonstrukcijom ovog dijela objekta, koji je već godinama devastiran i van upotrebe, biće omogućen prijem dodatnih 50 mališana u „Ježevoj kućici“. Ovaj projekat zajednički realizuju Grad i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Proširenjem kapaciteta najstarijeg gradskog vrtića, uz već izgrađenih više novih predškolskih ustanova u drugim dijelovima grada, postići će se zacrtani cilj – da se obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

Tako je u okviru akcije obnove i izgradnje objekata predškolskih ustanova, u posljednje četiri godine, izgrađeno ili obnovljeno sedam vrtića.

Uskoro će biti otvoren prvi javni vrtić na Petrićevcu i veliki vrtić u Lazarevu, dok su juče otvoreni i radovi na prvom vrtiću u Kuljanima. Istovremeno, provodi se tender za izbor izvođača radova za vrtić u Vrbanji.

Ujedno, ovih dana trebalo bi da počne i energetsko „utopljavanje“ vrtića „Neven“ i „Naša djeca“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI