Završena prva etapa devete brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka 2019”

Završena prva etapa devete brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka 2019”

Šivers i De Kozmo krenuli silovito

Njemica Lia Šrivers i Italijan Đoele de Kozmo imali su najviše uspjeha u prvoj etapi devete brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka 2019”.

Šiversova je 4,2 kilometra prevezla za 9:07,99 minuta i iza sebe ostavila Mađaricu Reginu Šmidl koja je kasnila 9,37 sekundi. Treće mjesto osvojila je Teodora Savić-Popović iz Srbije koja je u cilj ušla sa 10,53 sekunde zaostatka za pobjednicom.

– Srećna sam jer sam u Banjaluku došla da osvojim što više UCI bodova. Ambijent tvrđave Kastel je predivan iako mi ovakav tip staze baš ne odgovara. Drago mi je što se takmičimo praktično u centru grada i nadam se da ću imati uspjeha u etapama koje slijede – rekla je Šiversova.

U muškom hronometru bilo je još neizvjesnije jer samo 2,43 sekunde sporiji od De Kozma (7:48,99 minuta) bio njegov zemljak Federiko Ceolin. Za 3,9 sekundi sporiji je bio trećeplasirani Čeh Tomaš Paprstka.

– Odlično sam se osjećao od samog starta iako baš ne preferiram hronometar, više volim grupno takmičenje i vjerujem da ću biti još bolji u nastavku. Radujem se maratonu u subotu – rekao je De Kozmo.

Bnajbolja takmičarka BiH Lejla Tanović završila je na četvrtom mjestu kd dama, dok je Banjalučanin Vladimir Trbić završio na 30. mjestu.

U četvrtak je na programu ICC Short track trka na 20 kilometara koja počinje u 12 časova unutar zidina Tvrđave Kastel.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI