Zašto na Vrbasu nema plaže za sve?

Neophodna plaža za osobe sa invaliditetom

Već decenijama uzalud pokušavam da pokrenem pitanje da se u Banjaluci napravi plaža prilagođena osobama sa invaliditetom , da se i tim ljudima omogući pristup Vrbasu.
Imao sam želju, tražio sam i od prethodne vlasti, da to bude na ušću Suturlije u Vrbas jer je Suturlija kao topla rijeka dobra za distrofičare , a Vrbas kao hladna rijeka za osobe koje boluju od paraplegije, dječije paralize. Međutim, tu je neko napravio neki objekat, ne znam kako ni uz čiju saglasnost, tako da to nikada nije realizovano. A sada bih zamolio gradonačelnika, ukoliko postoji mogučnost da se jedan dio plaže koji se pravi u Srpskim Toplicama prilagodi , što znači da se asfaltira prilaz u rijeku i da se stave rukohvati.
Dobar primjer kako se to može uraditi je zagrebačka plaža za osobe sa invaliditetom na Jarunu, pa možete vidjeti kako to izgleda sa rukohvatima i par klupa i to bi bilo dovoljno da se kolicima može spustiti do vode, da i oni osjete blagodeti i ljepotu Vrbasa.
To bi bila velika stvar, a i pokazali bismo odgovornost prema osobama sa invaliditetom. A ukoliko ne može lokacija u Srpskim toplicama da se pronađe neka druga jer su vrućine sve veće, a ti ljudi su zaslužili da imaju prilaz Vrbasu.

Marinko Umičević 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: