Započela sanacija fontane ispred Narodne skupštine

Građevinske ekipe započele su ovih dana sanaciju fontane ispred Narodne skupštine Republike Srpske, u namjeri da ovaj objekat učine znatno reprezentativnijim, nego što je to danas slučaj.

Kako je rečeno iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, planirana je obnova bazena i dijela prateće opreme ove fontane izgrađene još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA.

–Postojeće kamene ploče, koje otpadaju već godinama, biće zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje, a i daleko ljepše izgleda. Taj, novi materijal odnosno tzv. štampani beton, već je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta – navode iz resornog odjeljenja.

Za ove radove iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 40.000 KM, a trebalo bi da budu okončani za dva mjeseca.

Od polovine prošlog mjeseca, odnosno sa dolaskom ljepšeg vremena, u punom kapacitetu su sve fontane na području grada: Trgu Krajine, Trgu palih boraca, u gradskim parkovima „Petar Kočić“ i „Mladen Stojanović“, u Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta RS, kod Medicinskog fakulteta, te fontana na kružnom toku (Krajiških brigada – I.G. Kovačića).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: