“ZAPLET” počinje u utorak

Obavještavamo vas da će u utorak, 1.9. u 20h izvođenjem monodrame NAŠI DANI Radoslava Raleta Milenkovića u program ZAPLET INTRO biti otvoren Međunarodni festival glumca ZAPLET 12 NOVA NORMALNOST. Ista predstava biće izvedena i dan kasnije u istom terminu. U petak, 4.9. u 20h, kabare MEĐUIGRE 0-24 izvešće Zijah Sokolović, takođe u program ZAPLET INTRO.

Prva predstava u takmičarskom program i to predstava PRAH, Altteatara iz Sarajeva, biće izvedena u subotu, 5.9. u 20h. U predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka, a režiju potpisuje Miralem Zubčević. Ovu sjajnu komediju govori o bračnom paru koji se vrti u vrtlogu života i nikako ne uspijeva uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo čega, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku komada vješto baca u nepoznatu situaciji, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju riješivi.
Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu, koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Tokom septembra možete pogledati još tri predstave u takmičarskoj selekciji i to:

Četvrtak, 10.9. u 20h
NIJE ČOVJEK KO NE UMRE
Reditelj: Marko Misirača
Pozoršte Prijedor

Subota, 12.9 u 19 i 21:30h
Beogradsko dramsko pozorište
FINE MRTVE D(J)EVOJKE
Reditelj: Patrik Lazić

Srijeda, 30.9 u 20h
HNK Split
OBITELJ
Reditelj: Ivan Plazibat

U utorak, 1.9. u 20h biće otvorena i izložba izložba crteža i slika slikarki Dragane Nikolić i Dragane Grašar u holu Gradskog pozorišta Jazavac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: