Zapalio osiguran automobil, pa prijavio da mu je ukraden

Policija tereti Miloša Popovića (63) iz Laktaša da je zapalio kasko osigurani mercedes ML 320 CDI, a zatim slagao da je to vozilo ukradeno.

Taj Laktašanin sproveden je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a sumnjiče ga za lažno prijavljivanje krivičnog djela, lažno predstavljanje, osiguraničku prevaru i falsifikovanje isprave.

Policijskoj upravi Banjaluka, 24. jula, on je prijavio da mu je nepoznato lice noć ranije ispred kuće ukralo taj terenac.

“Proveravajući navode prijave, policajci su na osnovu uviđaja utvrdili da nema tragova koji upućuju na to da je auto ukradeno, a daljim radom, utvrdili su i niz nelogičnosti u njegovom iskazu”, rekli su za iz policije.

Tokom ispitivanja, Popović se pozvao na diplomatski imunitet, pokazujući policajcima službenu legitimaciju Srbije, za koju je naknadno utvrđena da je lažna. Nezvanično saznajemo da se predstavljao kao pripadnik Službe bezbednosti.

“Daljim radom utvrđeno je da je osumnjičeni u namjeri naplate osiguranja, uz pomoć drugog lica, zapalio navodno otuđeno vozilo, koje je i pronađeno u mjestu Usjek, na sporednom putu u opštini Kotor Varoš”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Tokom istrage pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI