Zabunom dovezao zaraženog pacijenta u karantin sa zdravim

Nije se ni smirila situacija oko šestoro Banjalučana, koji su katastrofalnom greškom nadležnih službi bili smješteni među zaražene pacijente u Studentskom centru “Nikola Tesla”, a dogodio se novi propust koji je pukom srećom i prisebnosti zaposlenih ostao bez težih posljedica.
Srpskainfo saznaje da je vozač Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka sinoć oko 20 časova dovezao pacijenta zaraženog korona virusom ispred Srednjoškolskog doma, gdje su u karantin smješteni zdravi ljudi.

– Nakon što je iz vozila hitne pomoći izašao pacijent, odmah je rekao da je zaražen i da ne smije biti na toj adresi, već na drugoj. Svi su počeli da bježe, nastao je pravi haos. Srećom glave su se brzo ohladile i spriječene su teže posljedice – ispričao je odlično obaviješteni sagovornik.

Zahvaljujući prisebnosti zaposlenih, policajaca i portira, ali i pacijenta, koji je odbio ući u objekat, spriječene su teže posljedice.

– Nikome nije jasno da je nakon slučaja sa šestoro Banjalučana nastavljeno sa katastrofalnim greškama nadležnih službi – izjavio je sagovornik Srpskainfo.

Branislav Vidić, direktor Srednjoškolskog doma, kratko je potvrdio da se sinoć dogodio incident, ali nije želio detaljnije govoriti o svemu, dodavši da su nadležne službe obaviještene.
U Domu zdravlja Banjaluka saznajemo da je vozač pozvan na razgovor kako bi se utvrdile tačne okolnosti događaja od sinoć.

Nevena Todorović, direktor banjalučkog Doma zdravlja, izjavila je da će tačne okolnosti biti saopštene nakon razgovora sa vozačem.

– Vozač je juče cijeli dan radio, dajte nam vremena da od njega čujemo šta se dogodilo – izjavila je Todorovićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: