Zabranjene “pozitivne poruke” iz Banjaluke

Zagreb u srcu nakon zemljotresa, podrška medicinskim radnicima, poziv građanima da ostanu kod kuće… Ovo su samo neke od poruka koje su u prethodnih nekoliko dana putem projektora na jednoj od zgrada u Banjaluci postavljala grupa entuzijasta. Ove poruke su izazvale mnogobrojne pozitivne komentare, a fotografije istih su se širile i izvan granica BiH.

Tako su ih dijelile na mrežama mnoge poznate ličnosti iz regiona i prenosili vodeći mediji.

Ipak, prema navodima pojedinaca na društvenim mrežama “policija je bez objašnjanja zaplijenila svu opremu kojom je grupa entuzijasta pozivala na solidarnost”.

Kontaktirali smo PU Banjaluku i pitali smo ih da li su oni zaplijenili opremu i zašto. Ovo je njihov odgovor:

“Oprema je po zahtjevu Administrativne službe grada Banjaluka uklonjeno, jer nisu imali saglasnost naldežnih za postavljanje istih”, rekli su za BUKU iz PU Banjaluka.

Izvor: Buka

Ovo su ljudi koji su “ispisivali poruke” poslali portalu BLMojGrad :

Dragi naši sugrađani, kao što ste mogli primijetiti, više nema projekcija poruka ohrabrenja u ova teška vremena, više nema bodrenja, više nema muzike koja nas poziva na solidarnost. Razlog? Policija je zaplijenila opremu. Bez ikakvog objašenjenja su oduzeli opremu za projektovanje i oglašavanje. Ovim putem vas molim da podijelite ovu objavu, da tako utičemo na gradske vlasti, ne bi li policija vratila opremu. Čak je i naš komšija, gradonačelnik Igor Radojičić, pozdravio našu akciju „Srce za Zagreb“! Podržao je i akcije za naše zdravstvene radnike koji su sad na prvoj liniji odbrane! Svi znate da je to bilo u medijima, da je pozitivno dočekano, da je štaviše naišlo na odjek u čitavom regionu. Čak i na drugim kontinentima! Nama je posebno drago što je naš komšija Igor to vidio. Stoga, pitamo Grad i policiju, zbog čega? Zašto? Da se nije neko žalio? Zbog čega nekom smeta poziv na solidarnost, poruka ohrabrenja, poruka saosjećanja? Pa, u ova vremena bi upravo trebali najviše da pokazujemo kako smo ljudi, a u stvari treba da pokažemo kako smo roboti, i to loši. Zaboga, pa naziv našeg udruženja je „Ruka podrške“. Nadam se da je sve ovo što se desilo, u stvari nesporazum. U krajnjoj liniji, bilo bi dobro da dobijemo objašnjenje. Možda smo zaista nešto pogriješili, ali je red da čujemo šta i kako.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI