Zabrana navijačima na Gradskom stadionu?

Grupa neodgovornih navijača, koja je gostujuće igrače, nakon pogotka u finišu, gađala flašama, mogla bi Borcu nanijeti nemjerljivu štetu.

Na sreću, niko od fudbalera nije pogođen, ali nema sumnje da će kazna za klub iz Platonove ulice biti rigiorozna. Novčane sankcije će sigurno uslijediti, a od izvještaja delegata UEFA, koji se ubrzo očekuje, zavisiće sama visina kazne.

Osim toga, Borac bi narednu utakmicu u Evropi mogao igrati bez publike, a u najgorem slučaju mogao bi biti preseljen na stadion koji je bar 100 km udaljen od Banjaluke.

Otežavajuća okolnost za klub iz Banjaluke je svakako činjenica da je u BiH već bilo sličnih situacija, a najbizarnija je ona iz 2004. godine, kada je fudbaler Španije Huan Valeron u Zenici pogođen bilijarskom kuglom, nakon čega je, prirodno, uslijedila suspenzija stadiona.

Ovaj događaj je kasnije doprineo tome da UEFA ima nultu toleranciju prema regionu, što bi se svakako moglo odraziti i na Borac.

Prilikom donošenja odluke moglo bi biti i olakšavajućih okolnosti, jer bi jedan od kriterijuma trebalo da bude i sama klupska istorija i nagomilavanje incidenata kojih, istini za volju, u evropskim utakmicama u Banjaluci nije bilo.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: